Trener Cibone, Chris Thomas, na parket je poslao petorku u sastavu: Krešimir Radovčić, Domagoj Vuković, Toni Ročak, Anthony Barber i Peter Jok. Na drugoj strani, Zadar je pod vodstvom Danijela Jusupa započeo utakmicu s Markom Ramljakom, Tylerom Wahlom, Amerom Gegićem, Karlom Žgancom i Dominicom Gilbertom.

Utakmica je počela čvrsto, s obje momčadi koje su pokazale agresivnost. Zadar je rano poveo zahvaljujući bivšem igraču Cibone, Ameru Gegiću, dok je Cibona pokazivala laganu neuigranost, što je bilo očekivano s obzirom na velik broj novih igrača. Zadar je nastavio graditi prednost, dok su “Vukovi” povremenim bljeskovima pokušavali uhvatiti priključak. Ubrzo je Cibona ušla u bonus, što ih je prisililo da smanje intenzitet obrane. Do kraja prve četvrtine Zadar je zadržao prednost i otišao na +10, s rezultatom 17 – 27.

Druga četvrtina donijela je potpuno drugačiju sliku igre. Ono što je u prvoj izgledalo kao pomutnja u redovima Cibone, u drugoj se pretvorilo u dobro uigran sistem. Barber je s brzom serijom od šest poena, uz Ročakovo lagano polaganje, smanjio vodstvo Zadra na samo dva poena. Cibona je potom preuzela vodstvo po prvi puta na utakmici, zahvaljujući pojačanjima Petera Joka i Anthonyja Barbera, 34 – 32. Zadar se nakratko probudio tricom bivšeg Ciboninog igrača Domagoja Prolete, a 30 sekundi prije kraja prvog poluvremena ponovno su poveli. Prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 40 – 42.

Zadar je u drugo poluvrijeme ušao snažno, serijom od 0 – 8, dok Cibona gotovo pet minuta nije uspjela postići koš. Post domaćina prekinuo je Toni Ročak dugom dvicom, nakon čega su obje ekipe ušle u niz grešaka. Tri minute prije kraja treće četvrtine Zadar je napravio još jednu seriju koja ih je dovela do sigurne prednosti, koju su povećavali do kraja četvrtine, završivši je rezultatom 50 – 65.

Posljednja četvrtina nastavila se u istom ritmu, s boljom igrom Zadra, dok je Amar Gegić dominirao s ukupno 28 poena. Cibona je u jednom trenutku podigla intenzitet igre i serijom 12 – 4 smanjila Zadarsko vodstvo na -9, no Zadar se brzo vratio staroj igri i ponovno povisio prednost na +14. Unatoč svim pokušajima Cibone da se vrati u utakmicu, Zadar je zadržao kontrolu i mirno priveo susret kraju. Konačni rezultat bio je 69 – 87.

Izjava trenera KK Zadar, Danijel Jusup:
„Odigrali smo izuzetno kvalitetnu utakmicu. Početak je bio dobar, no dopustili smo Ciboni da se previše lako vrati u igru. U drugom poluvremenu smo značajno smanjili broj izgubljenih lopti, što je bio ključan faktor jer su nas greške u prvom dijelu koštale rezultata. Iz tih izgubljenih lopti protivnik je često lako dolazio do poena. Obrambeno smo se postavili dobro, a dominacija u skoku bila je važna komponenta naše igre. Ovo je nov tim, još uvijek smo u procesu formiranja, i zbog toga želim čestitati momcima na pobjedi u prvom kolu, posebno jer smo je ostvarili na gostujućem terenu.“

Izjava trenera KK Cibona, Chris Thomas:
Mislim da, prije svega, trebamo pogledati 12 ofenzivnih skokova u usporedbi s 1– 39 skokova od 18. To je fizička stvar kod nas. Znali smo to unaprijed, da naši visoki igrači nemaju fizičku prednost tj. da moraju pojačati fizičku igru.
Nismo se podigli u drugom poluvremenu. Napravili smo taj niz; bili smo agresivna momčad, bili smo fizička momčad, bili smo gazde, a onda je razina intenziteta pala…