U sklopu 2. kola AdmiralBet ABA Lige, Cibona je u Draženovom domu ugostila momčad SC Derbyja. Talib Zanna, koji se tek krajem prošlog tjedna priključio momčadi, našao se u početnoj petorci. Prva četvrtina otvorena je brzim tempom, no čvrstom igrom s malo poena. U Ciboninim redovima osjetila se bolja uigranost, osobito u obrambenom dijelu, što je bilo jasno vidljivo na terenu. Odličan posao obrane na prvom dodavanju spriječio je goste da dolaze do laganih poena. Nakon šest minuta igre, Cibona je vodila rezultatom 10:6. No, gosti ubrzo odgovaraju serijom 0:11 i preuzimaju vodstvo. Četvrtinu je zatvorio Ročak s dva pogođena slobodna bacanja, što je smanjilo zaostatak Cibone na 12:17.

Druga četvrtina nastavljena je brzim tempom. Nakon dvije minute igre, domaćini su se približili na samo dva poena zaostatka, zahvaljujući odličnoj igri Ročaka. SC Derby je pokušavao zadržati kontrolu utakmice uigranim napadima, no Cibona je postajala sve opasnija. Nakon ukradene lopte, Ročak je lijepom asistencijom pronašao Barbera u kutu, koji je pogodio tricu za vodstvo. SC Derby je počeo gubiti mirnoću, dok su domaćini povezali nekoliko dobrih napada i poveli s 33:26. Iako je klupa Cibone zaradila tehničku pogrešku, gosti nisu iskoristili slobodno bacanje, a kapetan Radovčić je dugom dvicom postavio rezultat na 38:32. Na odmor se otišlo s prednošću Cibone, 40:34.

U drugom poluvremenu, SC Derby je krenuo košem Nikolića, koji je svojom leđnom tehnikom stvarao probleme centrima Cibone. Bogavac je nastavio dobru igru gostiju s dva prodora i polaganja, dovodeći svoju momčad na samo koš zaostatka (42:40). Utakmica je nastavila u ritmu “koš za koš”, no Ročak je prekinuo niz blokadom, a Radovčić tricom podigao prednost Cibone na 50:44. Barber je sigurnom igrom upravljao napadima Cibone i ponovo doveo domaću ekipu u značajnu prednost, dok su gosti uzalud pokušavali smanjiti razliku.

Treća četvrtina završena je rezultatom 62:53.
Posljednju četvrtinu otvorio je Ročak atraktivnom blokadom, dok je Radovčić brzom kontrom asistirao Zanni za lagano polaganje. Cibona je nastavila dominirati utakmicom, dok je SC Derby tražio poene kroz pojedinačne pokušaje. Na polovici četvrtine, SC Derby se približio na samo sedam poena zaostatka (69:62). Sljedećih nekoliko napada obje ekipe forsirale su igru, no bez značajnijeg učinka. Pred sam kraj utakmice, napetost je bila na vrhuncu, jer je SC Derby serijom napada približio Ciboni. Ipak, Cibona je na kraju slavila rezultatom 75:69.

Petar Mijović: “Evidentno je da je ovo bila loša utakmica za nas, s vrlo slabom povezanošću među igračima i velikim brojem izgubljenih lopti – oko 17-18. Iskreno, teško je očekivati pobjedu protiv Cibone u Zagrebu s takvim brojem pogrešaka. Ono što nas je krasilo u pripremnom periodu, timska igra, agresija i intenzitet, večeras je u potpunosti izostalo. Nedostajala nam je agresivnost, a u napadu smo bili nedisciplinirani, ne slijedeći plan igre, s previše individualnih rješenja. Cibona je to znala kazniti, posebno u završnicama. Naš slab postotak šuta za tri poena i izgubljene lopte su bili ključni faktori zbog kojih nismo uspjeli ostvariti bolji rezultat. S druge strane, Cibona je imala tri igrača koja su bila izvanredna večeras – Jok, Barber u prvom poluvremenu, te Ročak koji je odigrao gotovo cijelu utakmicu. Pogađali su ključne šuteve za tri poena, posebno u trenucima kad smo se uspjeli približiti, ali nismo znali iskoristili prilike. Zasluženo su pobijedili – čestitam im na tome.”

Chris Thomas: “Energično smo se branili večeras. Naš cilj je uvijek držati ekipe ispod 20 poena po četvrtini. Uspjeli smo to ostvariti u sve četiri četvrtine večeras. Talib Zanna, moram istaknuti njega, stigao je avionom u nedjelju. Radili smo zajedno od jutra. Stigli smo u 7 ujutro, a već u 11:30 je bio na treningu. Odveo sam ga u njegov stan, išli smo u kupovinu. Kao što sam rekao, sletio je u nedjelju, a večeras je odigrao 25 minuta s velikom agresijom u obrani, što je bilo odlično za nas. Stvarno će promijeniti dinamiku naše igre. Moći ćemo igrati fizički jače i agresivnije u obrani pick and rolla. Naši igrači su svi odlično reagirali, mislim da su Ročak, Barber i Radovčić bili fenomenalni. Svi koji su bili na terenu pokazali su se odličnima i zaista sam ponosan na ekipu večeras. Pokazali smo puno snažniji mentalitet nego protiv Zadra. Ali znate, to je proces. Mi smo mlada ekipa, tim koji se još uvijek razvija svakim danom. Samo trebamo nastaviti vjerovati, naporno raditi i vjerovati u viziju.